dilluns, 23 de febrer del 2009

Trinquet de Simat.


L´AJUNTAMENT DE SIMAT ARRIBA A UN ACORD PER FER EFECTIVA UNA OPCIÓ DE COMPRA DEL TRINQUET.

L´equip de Govern de l´Ajuntament de Simat, ha arribat a un acord amb els propietaris del Trinquet per signar una opció de compra sobre el recinte. Aquest acord es pot qualificar d´un èxit de tot el poble i tot el País Valencià en general, ja que estem a les portes de recuperar el segon Trinquet més antic de tot el País, després del de Pelayo a València. A les negociacions, encapçalades en primera persona per l´Alcalde de Simat, Eladi Mainar junt al Regidor d´Esports, Juli Ibáñez, cal agraïr la predisposició mostrada sempre per l´actual família propietària del Trinquet, també recordar que aquesta família sempre ha estat colze a colze amb la promoció i la difusió del Joc de la Pilota.
Una vegada siga efectiva l´opció de compra a les properes setmanes, l´Ajuntament de Simat passarà a gestionar directament les instal·lacions esportives del Trinquet. Hi ha definit tot un full de ruta per preparar la futura Escola de Pilota de Simat, sempre hem estat un poble dels més aficionats a la Pilota d´arreu de les comarques i hem aportat molts jugadors professionals a l´esport Nacional, així com campions, començant al Segle XIX amb el famós Xiquet de Simat i ja a l´actualitat amb Loripi, Coeter II i Salva.
Ara però, s´han de concentrar tots els esforços per tal d´implicar a l´Administració Valenciana a que col·labore amb l´adequació de les instal·lacions, així com també les empreses esportives valencianes, el Trinquet de Simat, per història i cultura, mereix estar i ser considerat com un dels més importants del País Valencià, i que en poc de temps torne a ser una autèntica “catedral” de la Pilota.
Ajuntament de Simat de la Valldigna.
Departament de Comunicació.
premsa@simat.cat